fbpx

O firma din Rusia va repara un bloc de la Termoelectrica. Liviu Vovc: „Noi susținem indirect războiul”

În contextul războiului ruso-ucrainean și a masacrului din țara vecină, pe 11 aprilie s-a decis anularea licitației câștigate de o firmă locală și compania rusă, „Silovîe Mașinî”, aflată sub sancțiuni internaționale, care urma să efectueze lucrări de reabilitare a blocurilor energetice de la Termoelectrica.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, Guvernul a sistat procesul licitației câștigat anterior de firma rusească.

Ulterior însă, compania a fost desemnată în urma unor negocieri directe la care ar fi participat doi ofertanți.

Contractul a fost semnat luni, 27 iunie, iar lucrările de reparație a blocului energetic 3 de la Termoelectrica urmează să înceapă în scurt timp.

Ex-deputatul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Liviu Vovc, s-a arătat a fi indignat de acest lucru și a declarat că este „prea cinică abordarea guvernării față de vecinii noștri”.

„În ziua în care Președintele țării împreună cu Ministrul Infrastructurii se aflau la Kiev, într-un mod dubios, compania „HORUS” SRL este declarată din nou drept companie câștigătoare,” a scris Vovc pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, este cinic în primul rând față de ucraineni, căci prin contractarea unei companii rusești, aflate sub sancțiuni, Moldova susține indirect războiul.

„Îl susținem că să ajungă la hotarul nostru?” se întreabă fostul deputat.

Mai mult decât atât Liviu Vovc a catalogat cele întâmplate și ca o abordare cinică față de români care, potrivit lui, oferise cel mai competitiv preț în această licitație.

„Mă tem că o astfel de abordare neprietenoasă nu va fi înțeleasă de partenerii externi și de vecinii noștri, iar aceasta va avea efecte negative asupra relațiilor cu ei,” a mai scris Liviu Vovc în postare.

Articole asemănătoare

Back to top button