fbpx

O duminică plină de energie și lumină! Ce ne așteaptă la Sun Dă-i Fest 2023

Se apropie cel mai eco festival din Republica Moldova! Toți cei pasionați de un stil de viață ecologic sunt invitați la Sun Dă-i Fest 2023, care va avea loc în această duminică, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Evenimentul reunește comunitățile care produc energie regenerabilă, utilaje pentru energia sustenabilă și promovează reducerea consumului de energie, dar și păstrarea unui mediu ecologic și curat. Festivalul este organizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Ministerul Energiei.

Începând cu ora 12:00, vizitatorii vor avea parte de un program plin de activități pentru toată familia.

La eveniment vor fi prezenți – reprezentanta rezidentă PNUD în Moldova, Daniela Gasparikova, reprezentantul Delegației UE, Solomon Ioannou și Secretara de stat în cadrul Ministerului Energiei, Carolina Novac.

Totodată, la intrare, pe vizitatori îi va aștepta expoziția de tehnologii eco, unde vor fi expuse panouri fotovoltaice, unități de transport alternativ și alte tipuri de tehnică prietenoasă mediului. De asemenea, la festival oamenii vor afla mai multe despre energia regenerabilă și alte aspecte care țin de reducerea impactului asupra climei.

Copiii vor avea și ei o zonă de distracții, unde vor putea participa la activități interactive pe parcursul întregului eveniment. Cei de la Mendelevium vor fi la festival pentru a-i impresiona pe cei mici cu reacții chimice și experimente, artiștii de face painting îi vor transforma pe copii în personajele lor preferate, iar cei curajoși vor putea urca pe peretele de escaladă. Vizitatorii vor avea parte și de un food court, unde vor putea savura din gustări și băuturi răcoritoare în orice moment al evenimentului.

Festivalul va fi încheiat de un concert cu participarea celor mai îndrăgiți interpreți – Om la Lună, Satoshi, Dara – aceștia sunt doar câțiva dintre cei care vor intra în scenă.

Sun Dă-i Fest 2023 va avea loc pe 10 septembrie, începând cu ora 12:00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” (intersecția străzilor 31 august 1989 și Maria Cebotari). Intrarea este liberă, iar accesul la festival va fi de pe strada 31 august 1989.

Sun Dă-i Fest a ajuns la cea de-a șaptea ediție și este organizat în contextul Săptămânilor UE ale Diplomației Verzi.

Articole asemănătoare

Back to top button