fbpx

Nu toate fructele și legumele iubesc răcoarea. Alimentele pe care ar fi bine să nu le păstrezi în frigider

Obișnuiți să păstrăm toată mâncarea la rece pentru ca aceasta să-și mențină proprietățile nutritive uităm de faptul că nu toate alimentele iubesc răcoarea, mai ales cea din frigider.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialiştii avertizează că păstrarea în frigider a fructelor şi legumelor poate duce la distrugerea conţinutul de vitamine din acestea. Mai jos îți prezentăm câteva fructe și legume pe care nutriționiștii recomandă să nu expunem temperaturilor scăzute.

Banane

Coaja bananelor nu are nicio apărare naturală împotriva frigului, aşa că începe să reacţioneze la frig devenind neagră. În cazul în care banana nu este complet coaptă, frigul o va opri din a ajunge vreodată la acea stare.

Fasole uscată

Fasolea uscată poate fi păstrată mult timp (chiar până la trei decenii, conform unor studii) dacă este depozitată în recipiente sigilate, într-un loc răcoros şi întunecat. În interiorul unui frigider umed, boabele de fasole vor absorbi apa şi se vor strica.

Usturoi

Umezeala din frigider poate face usturoiul să mucegăiască. De asemenea, mirosul de usturoi poate fi transmis cu uşurinţă altor alimente atunci când sunt păstrate în spaţiu închis.

Pepene

Pepenii întregi, galbeni sau verzi, trebuie păstraţi la temperatura camerei pentru cea mai bună aromă. Studiile au arătat că îşi pot menţine antioxidanţii mai mult timp dacă nu sunt ţinuţi la rece. Aceştia ar trebui ţinuţi în frigider numai dacă sunt tăiaţi.

Roşii

Componentele volatile, care dau roşiilor savoare, sunt defalcate la temperaturi scăzute. Păstrate la rece, roşiile se pot înmuia şi vor începe să se strice

Articole asemănătoare

Back to top button