fbpx

„Nu le vom da muniție”. Reacția PG la solicitarea de audiere în Parlament a lui Stoianoglo

Procuratura Generală (PG) a venit cu o reacție la solicitarea de audiere a lui Alexandr Stoianoglo, în plenul Parlamentului pe marginea dosarului vizând frauda bancară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

PG tratează această solicitare drept „eforturi de a afla cât mai multe detalii din anchetă pentru a-și construi tacticile ulterioare de apărare”. Solicitarea deputaților a survenit după declarațiile omului de afaceri Veaceslav Platon despre evoluția anchetei în cazul fraudei bancare.

„Înțelegem interesul viu al forului Legislativ pentru subiectul fraudei bancare, care chiar și în condițiile unui val de blocaje, a avansat esențial.

Înțelegem, totodată, că acest fapt i-a deranjat atât pe cei implicați în mușamalizarea anterioară a dosarului, cât și pe beneficiarii fraudei, care recurg la orice metodă pentru a-l înlătura pe actualul Procuror General, scăpând astfel, de răspundere penală.

La fel, le înțelegem și eforturile în a afla cât mai multe detalii din anchetă pentru a-și construi tacticile ulterioare de apărare. 

Procuratura însă, nu le va da ”muniție” și va duce investigația până la final, supunându-se doar Legii, iar rezultatele aducându-le la cunoștința societății, lucru pe care-l preconizăm în timpul cel mai apropiat”, se menționează în reacția PG.

Amintim că, luni seara, în cadrul unei emisiuni difuzate la postul TV8, Veaceslav Palton a declarat despre faptul că procurorii cunosc deja numele beneficiarilor finali și persoanei responsabile de crearea și executarea schemelor legate de frauda bancară.

Totodată, Alexandru Slusari a propus ca Stoianoglo să fie audiat în Parlament, inițiativă susținută de majoritatea deputaților.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button