fbpx

doc | Noi restricții la nivel național: Autoritățile publice vor activa după un regim special de lucru

Restaurantele, barurile, cantinele, cafenelele, precum și unitățile de alimentație publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, în centrele comerciale, aeroporturi, porturi internaționale și în punctele internaționale de trecere a frontierei de stat, nu vor mai activa în intervalul orelor 22:00- 07:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia Națională pentru Sănătate Publică (CNSP), în cadrul ședinței care a avut loc pe data de 4 decembrie.

Totodată CNSP a decis că autoritățile publice vor activa conform unui regim special de lucru, de la ora 07:30 până la ora 16:00, cu pauza de masă de 30 minute.

Amintim că numărul cazurilor de COVID-19 în RM a atins cifra de 116.365 de cazuri. La momentul actual sunt internați 3780 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 281 sunt în stare extrem de gravă, iar 52 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Dă clic pentru a accesa cnesp.36.pdf

De asemena, se interzice aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje), în grupuri mai mari de 3 persoane, aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 ani în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă și aflarea pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracţii şi zone de agrement.

În continuare se permite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidenţă epidemiologică a evenimentului.

De asemenea, se admite organizarea şi desfăşurarea evenimentelor festive, cu caracter unic, în unităţile de alimentaţie publică, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi a Instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button