fbpx

Noi numiri și demisii la Guvern. Cine va deține funcția de șef al Biroului pentru Integrare Europeană

Ghenadie Marian a fost numit șef al Biroului pentru Integrare Europeană. Anunțul a fost făcut la ședința Guvernului de către viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ghenadie Marian activează în serviciul public din anul 2016, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Direcția Integrare Europeană.

Acesta a gestionat diferite dosare tematice privind cooperarea RM-UE, iar în perioada 2019-2022, perioada de detașare în cadrul Misiunii Republicii Moldova pe lângă UE, a fost responsabil de cooperarea RM-UE în domeniul transporturilor, energiei, asistenței UE pentru Republica Moldova, cooperarea cu Banca Europeană pentru Investiții și alte dosare sectoriale, inclusiv implementarea Acordului RM-UE privind spațiul aerian comun. În aprilie 2023, Ghenadie Marian a fost numit secretar de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Totodată, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, cabinetul de miniștri a aprobat numirea doamnei Carolina Perebinos în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe.

Perebinos are o experiență de 26 de ani în serviciul diplomatic și deține rang diplomatic de ministru plenipotențiar.

De-a lungul activității la minister, Carolina Perebinos a ocupat diferite posturi diplomatice și de conducere în cadrul direcțiilor Drept Internațional și Cooperare Bilaterală. În perioada 2017-2019 a deținut funcția de secretar de stat. După revenirea sa din ambasada Republicii Moldova în SUA, din august 2023 până în prezent a activat în calitate de ambasador cu misiuni speciale în cadrul ministerului.

În cadrul aceleiași ședințe, Guvernul a aprobat cererile de demisie ale Cristinei Gherasimov din funcția de secretar de stat al MAEIE și Rodicăi Crudu din funcția de secretar general adjunct la MAEIE. Rodica Crudu, doctor în științe economice și fost decan al Facultății Relații Economice Internaționale de la ASEM, a fost numită în funcția de secretar de stat al Guvernului.

Vicepremierul Mihail Popșoi, ministrul Afacerilor Externe, le-a mulțumit acestora pentru munca la MAEIE și le-a urat succes în noile funcții.

Cabinetul de miniștri a mai făcut astăzi o numire la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Este vorba despre Alexandra Șian, care a fost numită în funcția de secretar de stat la MAIA, responsabil de domeniul economico-financiar și comunicarea cu partenerii de dezvoltare.

Articole asemănătoare

Back to top button