fbpx

Noi demisii la Guvern: Directorul ANSA, secretarul general al MAI și cel al Guvernului, eliberați din funcție

După ce zilele trecute câțiva funcționari publici au fost propuși spre demisie, și astăzi, la ședința Guvernului, au fost aprobate hotărâri privind eliberarea din funcție a unor conducători din cadrul mqai multor instituții subordonate Executivului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, directorul Agenției Proprietăți Publice, Vladimir Baldovici, a fost astăzi concediat. Hotărârea vine după ce, ieri, Maia Sandu a făcut o solicitare în acest sens, dar și în baza cererii depuse de însuși Baldovici.

O altă hotărâre de demisie, votată unanim de către membrii Cabinetului de miniștri, este cea a directorului general interimar al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Ion Sula. Contactat telefonic de către tv8.md, funcționarul a menționat nu vrea să comenteze acest subiect.

Totodată, cerere de eliberare din funcție a depus și secretara generală de stat, Lilia Palii. Până la învestirea unui nou secretar, locul va fi ocupat de către adjunct – Roman Caza.

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a anunțat despre hotărârea de demisie a secretatului general al MAI, Simion Carp. Așadar, acesta a fost eliberat din funcție, după ce a prezentat un raport de concediere.

Spre examinare a fost propusă și o altfel de propunere, făcută de către minstrul de Externe, Nicu Popescu. Acesta a cerut reîntoarcerea Cristinei Balan la funcția de ambasador al Republicii Moldova în SUA, după ce aceasta și-a anunțat demisia zilele trecute. Cabinetul de miniștri a votat pro acestei inițiative.

Articole asemănătoare

Back to top button