fbpx

Nicu Popescu răspunde acuzaţiilor Moscovei privind sintagma „limba română” în legislație: În R. Moldova se vorbește limba română

Ministrul de Externe, Nicu Popescu a comentat reacția Moscovei, după ce Parlamentul Republicii Moldova a votat joi, 2 martie, înlocuirea sintagmei limba moldovenească cu limba română în toate legile naționale. Potrivit lui Popescu, felul în care ne numim limba pe care o vorbim, este decizia noastră.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Suntem indignați de indignarea Federației Ruse. Limba pe care o vorbim ne aparține. Decizia de cum numim aceasta limba ne aparține și absolut nicio țară din lume nu are dreptul legal, moral de a comenta acest lucru”, a declarat Nicu Popescu.
Popescu a mai menţionat că Republica Moldova are o comunitate de istorie, cultură și limbă cu România.

„În R. Moldova se vorbește limba română. R. Moldova are o comunitate de istorie, cultură și limbă cu România. Inclusiv în virtutea acestei comunități, R. Moldova face parte din familia europeană, vom adera la UE, indiferent de comentariile sau lipsa de comentarii din partea unor state terțe”, a adăugat Popescu.

Parlamentul a votat joi, 2 martie, în prima lectură inițiativa legislativă a deputaților PAS pentru înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu sintagma „limba română” în toată legislația din Republica Moldova și în textul Constituției. Lucru care a nemulţumit Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, care au blocat tribuna Legislativului.

Imediat, purtătorul de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova a criticat decizia autorităţilor de la Chişinău.

Articole asemănătoare

Back to top button