fbpx

Mitropolia Moldovei nu a acceptat propunerea preoților de a adera la Patriarhia Română: „Clerul și poporul rămân fideli mitropolitului Vladimir”

Biserica Ortodoxă din Republica Moldova își păstrează statutul actual. Declarația a fost făcută de către reprezentantul Mitropoliei Moldovei după adunarea protopopilor și stareților de mănăstiri subordonați mitropolitului Moldovei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Adunați într-o ședință la Mitropolia Moldovei, episcopii vicari, protopopii, stareții și starețele din Eparhia Chișinăului a Bisericii Ortodoxe din Moldova, au examinat inclusiv adresarea depusă pe 13 noiembrie de protopopul Pavel Borșevschi din partea unui grup de preoți din sectorul Botanica din municipiul Chișinău.

„Clerul și poporul rămâne fidel Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova și IPS Vladimir. Nu vor fi inițiate discuții de aderare a Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova la Patriarhia Română”, a precizat Ioan Moșneguțu.

Ioan Moșneguțu a mai subliniat că preoții care vor trece la Mitropolia Basarabiei vor fi sancționați canonic. Potrivit acestuia, de la începutul lunii februarie 2022 au trecut la Mitropolia Basarabiei aproximativ 13 clerici.

Menționăm că cinci preoți au fost recent opriți de la oficierea slujbelor și eliberați din funcția de paroh. Aceștia resping hotărârea instituției bisericești, susținând că nu se vor conforma acesteia, considerând-o nulă pentru ei.

Ei au fost acuzați că au părăsit „samavolnic” Biserica Ortodoxă din Moldova, refuzând să se supună autorităților bisericești ierarhic superioare și încălcând jurământul depus la hirotonie.

Vezi și: Ex-reprezentant al Mitropoliei Basarabiei la CEDO: „Planul Cantarean-Borșevschi, cusut cu ață albă, este unul subversiv și nu va trece”

Mai multe: Reprezentant al Mitropoliei Basarabiei, despre inițiativa preotului Borșevschi: „Momeală aruncată pentru naivi”

Articole asemănătoare

Back to top button