fbpx

Ministerul de Externe vine cu o precizare în legătură cu ieșirea Marii Britanii din componența UE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a fost notificat oficial de către Uniunea Europeană despre retragerea Marii Britanii şi Irlandei de Nord din componența UE și a Comunității Europene a Energiei Atomice începând cu data de 1 februarie 2020.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În conformitate cu Acordul de retragere, semnat la 24 ianuarie 2020, între UE, EUROATOM și Marea Britanie se stabilește o perioadă de tranziție de la 1 februarie până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii pentru încă cel mult 24 luni. În această perioadă, legislația UE continue să fie aplicată de Marea Britanie.

În perioada de tranziție la statele membre UE va fi atribuită și Marea Britanie, iar tratatele internaționale și aranjamentele fără putere obligatorie, încheiate de UE/EUROATOM, vor continua să fie aplicate în raport cu Regatul Unit.

Republica Moldova a luat act de ieșirea Marii Britanii și Irlandei de Nord din componența UE și EUROATOM, precum și de aplicarea în perioada de tranziție în raport cu Marea Britanie a tratatelor încheiate între Republica Moldova și UE, cu precădere a Acordului de Asociere.

Articole asemănătoare

Back to top button