fbpx

Ministerul de Externe i-a cerut ambasadorului rus să nu mai participe la evenimentele organizate de așa-zisele autorități de la Tiraspol

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene i-a cerut ambasadorului Federației Ruse, Oleg Vasnițov, să nu mai participe la evenimentele și activitățile organizate de către așa-numitele autorități transnistrene, care servesc drept motiv pentru diferite speculaţii politice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat al MAEIE, secretarul de stat al instituției, Dumitru Socolan, a discutat cu diplomatul Oleg Vasnețov acest subiect în cadrul unei întrevederi.

„Recunoscând rolul deosebit pe care Federaţia Rusă îl joacă în calitate de mediator în procesul de reglementare transnistreană, Dumitru Socolan a ţinut, totodată, să reitereze solicitarea autorităţilor moldoveneşti privind abţinerea de la participarea diplomaţilor acreditaţi în Republica Moldova la activităţile organizate de către structurile de la Tiraspol, care servesc drept motiv pentru diferite speculaţii politice”, se arată în comunicatul MAEIE.

În cadrul aceleiași întrevederi, oficialii au făcut un schimb larg de opinii și pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda raporturilor dintre cele două ţari, o atenţie aparte fiind acordată unor aspecte legate de procesul de reglementare transnistreană. În acest context, a fost confirmat interesul reciproc pentru menţinerea dinamicii pozitive în promovarea dialogului politic la toate nivelurile care s-a conturat în ultimul timp, inclusiv prin realizarea vizitelor şi întâlnirilor preconizate să se desfăşoare în perspectiva apropiată.

Articole asemănătoare

Back to top button