fbpx

Mesajul OMS pentru tineri: „Nu sunteţi invincibili, acest virus vă poate conduce la spital şi poate chiar să vă ucidă”

Conform celor mai recente date, numărul persoanelor afectate de coronavirus a depășit cifra de 277.000, iar numărul celor decedați a trecut pragul de 11.000. În context, Organizația Mondială a Sănătății a transmis un mesaj pentru tineri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu sunteţi invincibili, acest virus vă poate conduce la spital timp de săptămâni şi poate chiar să vă ucidă. Chiar dacă nu vă îmbolnăviţi, alegerile pe care le faceţi în deplasările voastre pot fi o problemă de viaţă sau de moarte pentru altcineva”, spun reprezentanții OMS.

Chiar dacă grupul de risc îl reprezintă persoanele în etate și cele cu afecțiuni cronice, nu înseamnă că tinerii ar trebui să se relaxeze și să petreacă timpul cu prietenii sau familia în diverse locuri aglomerate.

„Unul din lucrurile pe care le-am învăţat este că deşi persoanele vârstnice sunt cel mai dur afectate de maladie, tinerii nu sunt scutiţi şi o parte importantă din persoanele sub 50 de ani au trebuit să fie spitalizate”, a declarat medicul etiopian, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Articole asemănătoare

Back to top button