fbpx

Mesajul disperat al doctorilor de la Soroca: „Nu reușim să luăm testul și deja știm că e COVID”

Situația devine din nou gravă la Soroca. Medicii de acolo le-au povestit jurnaliștilor de la JurnalTV că majoritatea pacienților infectați ajung să solicite ajutor abia atunci când sunt în stare gravă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform doctorilor, dacă anterior acolo erau internate zilnic una sau două persoane bolnave de coronavirus, acum numărul acestora ajunge la nouă, iar uneori medicii își dau seama că aceștia au COVID-19 chiar înainte de a preleva probele necesare.

„Pacienții ajung într-o stare deplorabilă, într-o stare dezastruoasă la spital, cu dereglări serioase de respirație, necesită oxigen din prima. (…) E foarte dificil să transferi un pacient de la Soroca, dar și din alte raioane, la centru. În Chișinău tot sunt foarte mulți pacienți gravi. De aceea noi ne străduim să ne clarificăm cu puterile noastre”, susține Valeriu Bordeian, director adjunct al spitalului raional Soroca, citat de jurnal.md.

Doctorul precizează că pacienții sunt internați în mai multe secții, iar peste 100 de persoane se tratează la domiciliu. Acest fapt, însă nu ameliorează situația, deoarece oamenii nu respectă măsurile necesare de protecție, iar mulți dintre ei nici măcar nu cred că maladia există.

Precizăm că, până acum, la Soroca au fost înregistrare 774 de infectări. Actualmente, 181 de cazuri mai sunt active, 19 fiind încheiate fatal, iar 574 de persoane – tratate.

Articole asemănătoare

Back to top button