fbpx

Marina Tauber, lăsată pentru a noua oară fără imunitate parlamentară

Deputata Marina Tauber a rămas a 9-a oară fără imunitate parlamentară. De data aceasta pentru „amestec în treburile justiției”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul a fost aprobat după ce procurorul general interimar, Ion Munteanu, a venit în fața deputaților și a solicitat de la tribuna principală ridicarea imunității parlamentare a deputatei.

Procurorul general interimar a precizat că la 12 aprilie 2023 la Curtea de Apel Chișinău a avut loc o ședință de prelungire a examinării cauzei de acuzare a lui Ilan Șor de comiterea infracțiunilor examinată de judecătorii Ion Bulhag, Silvia Gârbu și Marcela Jugănari. Procesul se afla la etapa dezbaterilor judiciare. La ora 10:37, în sala de ședință a intrat deputata Marina Tauber, care utilizând un megafon a scandat un mesaj ofensator și amenințător la adresa judecătorilor și a acuzatorilor de stat.

Înainte de votul deputaților, Marina Tauber a ieșit la tribuna Parlamentului, cu o luare de cuvânt: „Această cauză e un sfârșit și pentru Procurorul General și pentru actuala guvernare”.

După mai multe ore de discuții, Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității deputatei Marina Tauber în vederea trimiterii cauzei penale în instanța de judecată penală, pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 303 alin (3) din Codul penal, care prevede amestecul în înfăptuirea justiției. Proiectul a fost votat de 57 de deputați.

Articole asemănătoare

Back to top button