fbpx

„Marina cea bună”: Tauber a fost plasată în arest la domiciliu pentru 20 de zile

Deputata Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile, începând cu data de 1 mai. O decizie în acest sens a fost luatăieri, 2 mai, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Măsura a fost aplicată în urma demersului procurorilor de a înlocui măsura preventivă de control judicar cu arest la domiciliu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marina Tauber, care a fost escortată de ofițerii CNA la sediul judecătoriei, a fost întâmpinată de susținătorii săi, care au scandat „Marina, suntem alături de tine!” și „Marina cea bună”.

Totodată, procurorii de caz susțin că au prezentat în instanța de judecată probe și dovezi clare care indică că parlamentara ar fi încălcat în perioada noiembrie 2022-aprilie 2023 măsurile restrictive impuse de instanțele naționale.

Tauber susține că ar fi fost reținută la comanda șefei de la Anticorupție, Veronica Dragalin, și președinta Maia Sandu. Președinția neagă acuzațiile.

Amintim că pe 1 mai, deputata Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în rută spre Tel Aviv, Israel, prin Istanbul, Turcia. La baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei (conform art. 170, Codul de procedură penală).

Articole asemănătoare

Back to top button