fbpx

Maia Sandu spune că la Moldovagaz „se cumpără Jeep-uri într-o veselie”. Valoarea automobilelor s-ar ridica la 1,5 milioane de euro

În cadrul ședinței Guvernului care s-a desfășurat acum câteva clipe, prim-ministra Maia Sandu a declarat că a aflat de curând că reprezentanții întreprinderii Moldovagaz au achiziționat în aceste zile mai multe automobile de lux. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit premierei, valoarea mașinilor este una destul de impunătoare pentru bugetul companiei. Aceasta a mai menționat că, probabil, conducerea Modlovagaz ar dori ca respectivele cheltuieli să fie puse pe umerii contribuabililor.

„Am un mesaj și pentru compania Moldovagaz. Tocmai am aflat că acolo se cumpără Jeep-uri și alte automobile într-o veselie, în aceste zile. Înțeleg să suma achizițiilor a fost de 1,5 milioane de euro. Bănuiesc că, în curând, vor veni și vor ruga să se includă aceste cheltuieli în tarifele pe care le achită cetățenii. Vă rugăm să încetați aceste achiziții de lux”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra a atenționat instituțiile care gestionează banii publici că orice achiziție ilegală sau încercare de spălare a mijloacelor financiare va fi pedepsită dur.

„Mesajul meu este pentru toată lumea care are responsabilitatea pentru aministrarea banului public este să nu luați decizii ilegale, pentru că de acum în colo aceste lucruri nu vor mai fi tolerate. Responsabilitatea vă aparține Dvs în totalitate. Nu puteți să mai spuneți că cineva va dat un ordin ilegal sau că aveți o hotărâre de Guvern care să acopere aceste ilegalități. Vă rog să luați indicațiile mele la modul cel mai serios pentru că o să răspundeți în modul cel mai serios”, a mai precizat prim-ministra.

Articole asemănătoare

Back to top button