fbpx

Maia Sandu, întrevedere cu Zelenski la Atena: „R. Moldova se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski. Întâlnirea a avut loc în contextul unei vizite oficiale la Atena și a avut drept punct central subiectele referitoare la tranzitul de grâne ucrainene pe teritoriul Republicii Moldova, evoluțiile de pe frontul ucrainean și parcursul european al ambelor țări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În această săptămână, când Republica Moldova și Ucraina își marchează Ziua Independenței, am vorbit despre cât de importante sunt pacea și libertatea pentru țările noastre. În pofida situației regionale dramatice, ambele țări fac reforme complicate și pași concreți ca să accelereze inițierea negocierilor de aderare la UE”, a subliniat șefa statului.

Președinta menționează că a discutat și despre cel de-al treilea Summit al Platformei Crimeea la nivel de șefi de stat și de guvern.

„Moldova se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean. Moldova este alături de Ucraina, alături de ucrainenii care luptă pentru a-și apăra pământul și dreptul de a-și decide propriul viitor.”


Amintim că șefa statului, Maia Sandu, se află într-o vizită oficială la Atena, Grecia, la invitația prim-ministrei Republicii Elene, Kyriákos Mitsotákis.

În cadrul acestei vizite, Maia Sandu participă la o reuniune de lucru care adună laolaltă șefii de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest. Printre participanți se numără și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Summitul Ucraina-Balcani reprezintă un forum pentru abordarea aspectelor legate de integrarea europeană și euro-atlantică. Discuțiile vor viza, de asemenea, colaborarea în apărare și securitate.

Articole asemănătoare

Back to top button