fbpx

Maia Sandu cere numele celor imunizați în afara listei: 688 de oameni, care s-au vaccinat cu Pfizer sunt din categoria „neamuri”

Maia Sandu susține că peste 600 de persoane dintre toți cei care au fost vaccinați cu Pfizer s-au imunizat în afara listelor. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Secretele Puterii” de la postul de televiziune Jurnal TV, miercuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președinta a declarat că este dezamăgită de cum s-au petrecut lucrurile la acest nivel și a venit cu cifre care ar confirma că mai multe persoane care nu activează în sistemul medical au fost imunizate cu vaccinul anti-COVID – Pfizer.

„Directorii de spitale au permis ca acest vaccin să ajungă la alți oameni, care nu sunt în prima linie și nu sunt în categoria, care acum este eligibilă pentru vaccinare. Peste 600 de persoane, neamuri, cumătri, șefi de instituții, oameni care nu erau eligibili pentru vaccinare s-au băgat în fata medicilor și au utilizat serul de la Pfizer, a declarat președinta.

În acest context, Maia Sandu a cerut Ministerului Sănătății numele celor 688 de persoane care ar fi beneficiat de vaccin, nefiind lucrători medicali.

„Am cerut de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale lista cum s-au întâmplat lucrurile. 688 de oameni, care au primit prima doză de Pfizer sunt din categoria neamuri. 139 sunt tot felul de angajați ai instituțiilor statului, aici bănuiesc că sunt consilieri și așa mai departe.

Centrul Consultativ Diagnostic al Ministerului Apărării – 48 de doze de vaccin au mers înafara oricăror categorii, care sunt eligibile.
Centrul Medicilor de Familie nr. 1 Botanica – 64 de doze de vaccin, aceștia și-au găsit neamuri tocmai 64.

Centrul Medicilor de Familie de la Bălți – 71 de doze de vaccin au mers greșit. La Cantemir, 35 de doze de vaccin au mers pentru tot felul de șefi și fel de fel de consilieri”, a mai menționat Maia Sandu.

ZUGO amintește că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a inițiat o anchetă după ce mai mulți funcționari publici din Edineț s-ar fi vaccinat cu Pfizer. De asemenea, marți, 30 martie și Renato Usatîi a vorbit despre mai multe persoane care nu ar trebui să fie vaccinate în prima etapă de imunizare anti-COVID, dar care totuși deja au primit prima doză de ser.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button