fbpx

Reacția Ministerului Sănătății la acuzațiile Alei Nemerenco: Am demarat o anchetă, pentru a stabili dacă au fost încălcări în procesul de vaccinare

În contextul informațiilor apărute în spațiul public privind procesul de vaccinare la nivel național, cu vaccinul Pfizer, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a demarat o anchetă, pentru a examina și stabili dacă au fost înregistrate încălcări în procesul de vaccinare, inclusiv prin verificarea listelor cu persoanele vaccinate, în cadrul instituțiilor medicale vizate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a venit după ce consiliera prezidențială Ala Nemerenco a afirmat că în Republica Moldova s-ar administra vaccinul anti-COVID și contra cost, în ciuda ordinii Planului Național de Imunizare.

Totodată, MSMPS a instituit o Comisie de evaluare, care va fi responsabilă de examinarea cazurilor de utilizare a vaccinului, conform etapelor de vaccinare incluse în Planul național de imunizare.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează importanța respectării Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. În acest sens, au fost organizate instruiri atât pentru managerii instituțiilor medicale, cât și pentru personalul antrenat în procesul de vaccinare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button