fbpx

Maia Sandu către ambasadorul României: „Reacțiile bolnăvicioase ale unor demnitari moldoveni nu reprezintă poziția cetățenilor”

Președinta Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, a avut o discuție cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul căreia a reiterat necesitatea continuării sprijinului României pentru mai multe proiecte importante din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, Maia Sandu spune că i-a comunicat diplomatului român faptul că „reacțiile bolnăvicioase” ale unor demnitari de rang înalt din Republica Moldova la declarațiile președintelui României nu reprezintă și poziția cetățenilor.

„Apreciem abordarea anunțată de autoritățile române cu privire la implementarea viitoarelor proiecte, la nivel local, iar beneficiarii cu adevărat să fie cetăţenii Republicii Moldova”, i-a transmis lidera PAS ambasadorului Ioniță.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută că România va prelua cooperarea deplină cu Republica Moldova când va constata că, la nivel guvernamental, vor avea loc acţiuni pentru continuarea parcursului european și a procesului de reformă în domenii precum justiţia, administraţia şi combaterea corupţiei.

Potrivit liderului de la Cotroceni, deocamdată, autoritățile române vor continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetăţenilor moldoveni, proiectele cu impact la nivel local şi proiectele de interconectare strategică.

Citiți și: Daniel Ioniță: „România a finanţat multe proiecte în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

Articole asemănătoare

Back to top button