fbpx

MAI oferă noi detalii despre răpirea lui Ceaus: Poliția a fost alertată la o oră după incident

Poliția a fost alertată la o oră după răpirea judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus. Anunțul a fost făcut de Pavel Voicu în cadrul unui briefing.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Apelul la Serviciul 112 a parveni la ora 13:15. Conform șefului interimar al MAI, totul s-a întâmplat pe str. N. Testimițeanu din centrul capitalei.

Grupa operativă a intervenit la fața locului. Potrivit lui Voicu, după peste 50 de ore de investigații, oamenii legii deja au identificat, reținut și audiat un suspect. De asemenea, s-au depistat și vehicule implicate în comiterea infracțiunii.

„Este prematur să venim cu acuzații, însă avem și o persoană reținută. Sunt depistate mijloace de transport care au participat la comiterea infracțiunii. Sunt stabilite unele persoane, dar urmează să stabilim dacă corespunde identitatea acestor persoane. Au fost ridicate înscrisuri, alte urme, amprente digitale. (…) Sunt suficiente probe, indici, că această crimă a fost comisă de cetățeni străini, care au traversat frontiera în Ucraina”, declară Voicu.

În același timp, funcționarul a precizat că pe Telegram și pe Facebook au apărut mai multe informații. De asemenea, el a punctat că subiectul este politizat.

Amintim că, luni dimineața, Maia Sandu a cerut acțiuni imediate de la Ministerul de Interne (MAI) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) după dispariția ucraineanului. Sâmbătă, avocatul lui, Iulian Balan, a anunțat despre posibila răpire.

Judecătorul ucrainean se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari. Acesta a cerut să îi fie acordat azil politic, însă cererea a fost refuzată.

În țara vecină Ceaus este acuzat de corupție. Ofițerii au găsit în grădina lui valută îngropată în borcane, însă acesta a părăsit Ucraina până a fi reținut și a fost anunțat în căutare internațională, ca mai târziu să fie identificat la Chișinău.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button