fbpx

Mai mulți cetățeni protestează contra închiderii parcului OrheiLand. „Dodon luptă împotriva copiilor”

Mai mulți vizitatori ai parcului OrheiLand nu au permis polițiștilor să închidă în mod arbitrar centrul cultural-familial. Alături de manifestanți, care scandează „Dodon luptă împotriva copiilor”, au fost și mai mulți reprezentanți ai Partidului Politic ȘOR. Deputatul Marina Tauber le-a arătat cetățenilor și polițiștilor că actul pe care l-au prezentat forțele de ordine ar fi nevalabil.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poliția a încercat duminică să interzică activitatea OrheiLand, chiar dacă administrația centrului a luat toate măsurile de securitate, a sporit numărul personalului și verifică toți vizitatorii. Vizitatorii nu au fost de acord cu închiderea parcului, iar în sprijinul lor a venit administrația Orheiului, dar și reprezentanții Partidului Politic ȘOR.

Deputatul Marina Tauber declară că documentul prezentat de Poliție nu ar avea valabilitate, în condițiile în care nu avea nicio semnătură. iar decizia Comisiei Naționale Excepționale de Sănătate Publică nu a fost publicată în Monitorul Oficial și, respectiv, nu a intrat în vigoare. Mai mult, ea consideră că nu există garanții că polițiștii care au venit la OrheiLand, unde erau adunați mai mulți copii, nu ar fi infectați.

„Veniți aici cu documentul oficial și testul negativ la COVID-19. Arătați societății că nu sunteți infectați. Noi nu vom permite să intre în Orheiland și să infecteze copiii și orheienii noștri”, a declarat ea.

Primarul mun. Orhei, Pavel Verejanu, s-a arătat revoltat că polițiștii, în loc să lupte cu hoții și cu narcomanii din oraș, „au venit să lupte cu copiii și cu orășenii”.

„Domnilor polițiști, dacă aveți atât de mult timp liber, haideți să ne ducem în cartierul Lupoaica, să luptăm cu traficul de droguri. În loc să luptați cu hoții și cu narcomanii din localitate, ați decis că e mai ușor să veniți aici și să-i împiedicați pe oameni să se odihnească”, i-a criticat Pavel Verejanu pe ofițeri.

Administrația OrheiLand și autoritățile locale au luat mai multe măsuri în ceea ce privește respectarea regulilor speciale în contextul pandemiei. Așa că vizitatorii pot fi siguri de faptul că la aici sunt asigurate toate condițiile în acest sens. Potrivit informațiilor, la intrarea în parc vizitatorilor le este măsurată temperatura, iar caruselurile sunt dezinfectate cu regularitate. Responsabilii urmăresc să fie respectată distanța socială și impun reguli pentru evitarea aglomerației, plaja este amenajată astfel încât să fie respectate toate normele, iar șezlongurile pot fi amplasate la distanțe de câțiva metri unul față de celălalt.

Articole asemănătoare

Back to top button