fbpx

La Briceni a fost confirmat un focar de pestă porcină africană. Șase cadavre ale unor mistreți, descoperite în zona frontierei

Pesta porcină africană (PPA) a ajuns din nou la nordul țării. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a confirmat prezența unui focar, după ce în zona frontierei de la Lipcani au fost descoperite șase cadavre ale unor mistreți (femela și puii săi).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cadavrele au fost depistate de către angajații poliției de frontieră, care imediat au anunțat inginerul silvic și Subdiviziunea teritorială pentru siguranța alimentelor din Edineț. După prelevarea probelor, cadavrele au fost distruse.

De menționat că, pe parcursul anului 2019, în regiunea respectivă, atât în Ucraina, cât și România, au fost înregistrate mai multe cazuri de PPA la mistreți.

Ultimul caz de pestă porcină africană în Republica Moldova a fost înregistrat la porci domestici în luna martie curent, în satul Bejghioz, Ceadîr-Lunga și care a fost eradicat în luna mai.

Agenția solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent subdiviziunile sale teritoriale, medicii veterinari sau autoritățile publice locale, în cazul îmbolnăvirii și pieirii animalelor sau a depistării cadavrelor de mistreți și, totodată, recomandă respectarea cerințelor minime de biosecuritate.

Articole asemănătoare

Back to top button