fbpx

Jocuri de noroc și spălare de bani: Un bărbat, condamnat la șase ani închisoare

Un bărbat va petrecere următorii șase ani ani închisoare, cu aplicarea sechestrelor de peste 35.000.000 lei, într-un dosar de spălare de bani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bărbatul este din Chișinău și are vârsta de 62 de ani, iar în 2014-2017 avea funcția de administrator prin procură al unei întreprinderi din off-shore în domeniul jocurilor de noroc de tip pariuri sportive, desfășurate pe internet.

Așa cum în Moldova jocurile de noroc de tip pariuri sportive pot fi organizate doar de către stat, acesta și-a camuflat faptele prin faptul că plățile pentru pariuri încasate de compania din off-shore erau procesate de o altă companie din Moldova, după ce participanții la jocuri efectuau plata prin terminalele publice din magazine, localuri sau alte locații.

Ulterior, acesta coordona convertirea din portmonee electronice în lei, urmată de transferarea banilor încasați de acea companie pe conturi din Germania și Liechtenstein ale companiei din străinătate, care desfășurarea jocurile de noroc de tip pariuri.

Prin urmare, la solicitarea procurorului din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), inculpatul a fost condamnat pentru spălare de bani la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 6 ani.

De asemenea, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a păstrat sechestrele aplicate anterior la solicitarea procurorului și a dispus confiscarea sumei de bani care a fost în așa mod ilegal obținută și transferată în străinătate – aproape 28.000.000 lei.

La această sumă se adaugă și sechestrul aplicat pe o jumătate de apartament din Chișinău, o jumătate de teren dintr-un oraș din centrul republicii și trei automobile de lux, precum și peste 7.300.000 lei de pe conturile electronice ale companiei din străinătate, pe platforma gestionată de compania din Moldova, care încasa plățile de pe terminalele publice.

Până la rămânerea definitivă a sentinței, bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, iar în caz contrar, aceste bunuri vor fi confiscate în folosul statului.

Totodată, pe lângă cei aproape 28.000.000 lei, judecătorul a dispus ca după intrarea în vigoare a sentinței, cei peste 700.000 lei ridicați la perchezițiile din 2016 din casa bărbatului urmează să fie confiscați și ei în folosul statului.

Articole asemănătoare

Back to top button