fbpx

Iohannis, după ce Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru R. Moldova și Ucraina: Un rezultat istoric

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este „un rezultat istoric” decizia Consiliului European de a deschide negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană a Ucrainei şi Republicii Moldova, informează News.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Klaus Iohannis a anunţat, după reuniunea Consiliului European de joi de la Bruxelles, că în Consiliul European s-a decis începerea negocierilor de aderare pentru Ucraina şi Republica Moldova.

„Avem veşti bune, aşa intermediar am decis să vin să fac o declaraţie. (…) Consiliul European a decis începerea negocierilor de aderare pentru Ucraina şi Republica Moldova, aşa cum a propus Comisia. S-a decis acordarea statutului de candidat Georgiei şi inclusiv pe Bosnia-Herţegovina avem un text destul de pozitiv, urmând probabil o decizie pozitivă în primăvară”, a afirmat Klaus Iohannis, după reuniunea Consiliului European de joi de la Bruxelles.

El a mai spus că este „un rezultat istoric”.

„În acest sens, felicitări Republicii Moldova, felicitări Ucrainei şi mult succes în negocierile de aderare. Acesta este primul rezultat al Consiliului de astăzi şi cred că nu exagerez dacă spun că este un rezultat istoric. Este un pas foarte, foarte important pentru Moldova, pentru Ucraina, de asemenea, şi pentru Georgia şi sunt foarte optimist că lucrurile vor merge bine mai departe. Şi Republica Moldova, şi Ucraina s-au străduit foarte mult. Au reuşit într-un timp record să obţină progrese remarcabile şi aceste progrese au fost văzute şi onorate astăzi de Consiliul European”, a mai explicat şeful statului român.

Amintim că Consiliul European a decis joi, 14 decembrie, să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European Charles Michel.

Articole asemănătoare

Back to top button