fbpx

Întâlnire scurtă a agricultorilor cu Vladimir Bolea: Au ieșit din sală fără să-l asculte

Discuție tensionată dintre ministrul Agriculturii și agricultorii din Cahul care s-a încheiat în mai puțin de 20 de minute, cu acuzații, strigăte și cereri de întâlnire la nivel înalt.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fermierii l-au acuzat că „îi spală pe creier” și au părăsit sala de ședințe nemulțumiți.

Ministrul Bolea a încercat să explice fermierilor că procesul de alocare a compensațiilor va începe în curând, dar aceștia au respins explicațiile, considerându-le insuficiente.

Fermierii au afirmat că doresc să discute cu persoane care au autoritatea de a lua decizii, iar ministrul a fost privit ca un intermediar fără puteri reale.

„Noi vrem întâlniri cu cineva care poate decide ceva în țara asta. Aceasta e Președinta țării, Guvernul și Președintele Parlamentului. Așa că noi mergem la treburile noastre.”

Precizăm că sute de fermieri au ieșit și miercuri, 14 februarie, la proteste în mai multe regiuni ale țării, inclusiv la vama Leușeni-Albița. Aceștia au blocat drumul în apropiere de frontiera moldo- română pentru mai multe ore. Ulterior, accesul a fost deblocat și a fost anunțată o pauză înaintând autorităților un ultimatum.

Principalele două revendicări ale fermierilor țin de îndeplinirea promisiunii cu motorină română și alocarea compensațiilor la fiecare hectar de porumb și floare soarelui, cultivate în 2023.

Articole asemănătoare

Back to top button