fbpx

În timp ce Harunjen se află în spital, Parlamentul se convoacă mâine să-l dea afară de la Procuratură. Dodon: Voi fi gata să semnez decretul de demisie

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova se vor convoca mâine în ședință pentru a iniția procedura de demisie a procurorului general, Eduard Harunjen. Anunțul a fost făcut de șeful statului, Igor Dodon, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația vine în contextul în care Harunjen a fost internat ieri la Spitalul Cancelariei de Stat, în secția cardiologie, cu urgență hipertensivă, starea sa fiind acum stabilă.

„De mai bine de o lună, împreună cu toată societatea noastră, cu conducerea Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova, i-am cerut dlui Harunjen să-și depună demisia de onoare.

Spre deosebire de alți demnitari de stat de rang înalt, Procurorul General actual, instalat în funcție cu semne mari de întrebare sub aspect de legalitate, așa și nu a avut curajul să plece. Chiar de la momentul numirii sale în funcție am contestat modul în care dl Harunjen a devenit Procuror General.

Conform legislației Republicii Moldova, imediat după efectuarea procedurilor pe dimensiunea legislativă, voi fi gata să semnez decretul de demisie a Procurorului General”, a menționat președintele țării.

În mesajul său, Igor Dodon a precizat că restabilirea și consolidarea statului de drept în Republica Moldova este prioritatea primordială pentru și orice încercare de a dinamita acest proces va fi curmată cu toată determinarea.

Articole asemănătoare

Back to top button