fbpx

update | Interdicție de a intra în România pentru 116 persoane din R. Moldova care ar fi fost plătite de Ilan Șor să protesteze la București în timpul congresului PPE

(update) 116 persoane care urmau să protesteze la București, în cadrul unor manifestații organizate și plătite de oligarhul fugar Ilan Șor, în ziua în care șefa statului Maia Sandu participa la Congresul Partidului Popular European (PPE), au fost sancționate de autoritățile române. Acestea au primit interdicție de intrare în România, scrie ZdG.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ziarul de Gardă a aflat că interdicția a fost aplicată de către o structură din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din România. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către Viorel Țentiu, șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a Inspectoratului General al Poliției (IGP).

„Acelui grup de tineri apropiat de Șor, i-au fost impuse interdicții de a intra în România de către autoritățile abilitate din respectivul stat. Interdicția a fost impusă de instituțiile abilitate din statul respectiv. Nu vă pot spune cu exactitate care este perioada pentru care au fost impuse interdicțiile, deoarece decizia aparține lor și mai corect ar fi să-i contactați pe ei. Interdicția a fost aplicată în urma unor analize și respectiv, ca și concluzie, acei tineri au prezentat și prezintă pericol pentru securitatea națională a României. Mai mult ca atât, aici a fost vorba despre România, însă, în cazul în care alți tineri sau aceeași tineri vor prezenta pericol și pentru alte state europene la fel va fi aplicată interdicția deoarece ei la direct atentează la securitatea națională a oricărui stat”, a precizat Țentiu pentru ZdG.

Oficialul a adăugat că „ne sunt cunoscute 116 persoane (care au primit interdicție, n.r.), însă numărul se poate modifica. Acestea sunt, deocamdată, informațiile pe care le avem de la colegii din România. Ar putea parveni modificări și respectiv o nouă listă”, a punctat șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP.

Știrea inițială:

Polițiștii moldoveni și români au deturnat intenția grupului Șor de a trimite protestatari la București. Peste 200 de persoane ar fi trebuit să primească bani pentru a protesta împotriva reuniunii Partidului Popular European, a declarat joi, șeful poliției de la Chișinău, Viorel Cernăuțeanu, într-o conferință de presă.

„Erau pregătite peste 200 de persoane să meargă la București organizați de la Chișinău, dar în conlucrare cu organele de drept de la București s-a reușit de a stârpi aceste acțiuni. A fost o parte dintre ei care au reușit să ajungă la București, dar în comun cu organele polițienești de la București s-a reușit documentarea acestora.

Sumele ce urmau a fi achitate pentru persoanele care ar fi participat la București ajungeau pe zi la sute de euro. La un microbuz de circa 20 de persoane suma alocată era de 10 mii de euro.

Unele persoane au ajuns acolo, sunt persoane care vorbesc limba rusă, nu știau unde și pentru ce se deplasează, dar aveau scopul de a acționa exact în maniera în care au acționat anterior și la Chișinău. Și Partidul AUR planifica aceste acțiuni la București”, a declarat Cernăuțeanu.

Amintim că șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, și șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, au suținut joi, 7 martie, un briefing de presă, despre „pregătirea acțiunilor de destabilizare a ordinii publice , cu organizarea protestelor și a altor acțiuni de discreditare a vectorului politic european, prin finanțări ilegale de către exponenții unei grupări criminale”.

Articole asemănătoare

Back to top button