fbpx

Igor Munteanu: Controlul comun de la Albița este un eșec de proporții galactice

Igor Munteanu, președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), afirmă că „proiectul eșuat al Controlului Comun/Coordonat pe teritoriul PTF Albița (la ieșirea din RM) continuă să trezească cele mai proaste reacții de nemulțumire printre cetățeni”. Potrivit spuselor sale, vineri, recordul absolut a fost de 4.5 ore de stat in rând într-o singură direcție. Sâmbătă – 2,5 ore, informează tribuna.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este un eșec de proporții galactice! Câteva concluzii:

1) Scopul original al acestui proiect este profanat și nu vede asta numai un orb. Trecerea prin controlul de frontieră nu a devenit mai ușoară;

2) Sistemul ghișeului unic sau „One stop shop” nu lucrează, iar punctul de trecere a frontierei române este contrariat;

3) Timpul de așteptare sau de procesare a actelor nu a fost redus, din contră;

4) Cozile interminabile pe sensul de ieșire din R. Moldova nu au fost lichidate;

5) Numărul cazurilor de depistare a contrabandei și altor iregularități a scăzut și pe partea MD, dar și pe partea RO;

6) Proiectul a fost gândit și conceput într-o formulă superficială, nefiind adaptat punctelor de trecere și procesului tehnologic;

7) Proiectul consumă mai mulți bani în mod nejustificat și fără niciun sens, iar cetățenii care ar trebui să se bucure de beneficiile lui suportă consecințele”, a menționat politicianul.

Igor Munteanu consideră că este necesară o elementare evaluare a impactului acestui proiect după cum se face în cazul oricărei politici publice normale. „Dar cine ar recunoaște eșecul unei decizii atunci când actuala putere nu admite eroarea? Asta se întâmplă atunci când de prioritățile Poliției de Frontieră se ocupă oameni depășiți, corupți de sistem, purtați sub faldurile puterii politice pentru merite îndoielnice sau chiar obscure”, a conchis el.

Articole asemănătoare

Back to top button