fbpx

foto, video | „Ne suflecăm mânecile și să lucrăm pentru binele oamenilor”. Șor se arată mândru de echipa sa după prezentarea raportului de activitate

Deputații Partidului Politic ȘOR au susținut o conferință de presă în Parcul Ivanos Orhei și au prezentat raportul de activitate. Aceștia au enumerat realizările formațiunii în cele peste 100 de localități unde se implementează proiectele formațiunii, inclusiv în cele conduse de primari ai partidului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o intervenție live, liderul organizației politice, deputatul Ilan Șor, a declarat că, de când a fost lansat, „Partidul ȘOR s-a impus ca partid edificator”.

„De peste cinci ani de când există, Partidul ȘOR a construit mereu. Noi construim partidul concomitent cu țara. La reuniunile noastre pe linie de partid glumesc chiar pe seama asta. Uneori am impresia că suntem la o ședință a Ministerului Economiei sau a celui de Dezvoltare Regională. Anume în asta vedem misiunea noastră. Noi nu învingem pentru bonusuri sau dividende politice. Noi învingem ca să ne suflecăm mânecile și să lucrăm pentru binele oamenilor”, a menționat Ilan Șor.

Deputata Reghina Apostolova a raportat despre proiectele de renovare a infrastructurii rutiere, în special în orașele Orhei și Taraclia.

„Toate arterele principale din orașul Orhei au fost renovate și ne mândrim cu această performanță. Marcaje moderne, trotuare netede, borduri noi, stații noi de așteptare a transportului public, amenajarea spațiilor verzi – toate acestea s-au făcut în cadrul proiectului de renovare a infrastructurii rutiere din Orhei”, a comunicat deputata, făcând referire și la transformările care au loc la Taraclia.

Deputatul Vladimir Vitiuc a făcut bilanțul activității formațiunii în ceea ce privește implementarea proiectul de iluminare stradală în localitățile conduse de primarii Partidului ȘOR.

„Până acum, echipa Partidului ȘOR a reușit să inaugureze în circa 30 de localități ale țării sisteme moderne de iluminat stradal public. Ne mândrim și cu performanța de a ilumina în totalitate străzile orașului Taraclia, unde a fost implementată experiența Orheiului. Cât a făcut echipa primarului Veaceslav Lupov în câteva luni, nu au făcut alte guvernări locale în 30 de ani”, a conchis Vitiuc, precizând că, până la sfârșitul anului, vor fi iluminate străzile din peste 100 de localități.

La rândul său, deputatul Denis Ulanov s-a referit la activitatea parlamentară a Partidului ȘOR, menționând că fracțiunea parlamentară a formațiunii elaborat și propus spre adoptare 18 proiecte de legi, nouă dintre care cu impact social, iar patru vizează sectorul agrar.

„Este vorba de un proiect de lege privind revenirea la vârsta de pensionare de până la așa-numită reformă din 2017. Am propus revenirea la vârsta standard de pensionare de 62 de ani pentru bărbați și de 57 de ani pentru femei”, a precizat Denis Ulanov, amintind și de proiectul de lege ce prevede majorarea indemnizațiilor unice la nașterea primului copil până la valoarea a două salarii medii (circa 16.000 de lei).

Deputatul Vadim Fotescu a vorbit despre proiectul magazinelor sociale, lansat acum cinci de ani de către Ilan Șor. În această perioadă, rețeaua a ajuns la 134 de unități și urmează să fie extinsă până la peste 200.

„În timpul pandemiei, magazinele sociale au fost colacul salvator al miilor de oameni. În aceste magazine au fost reduse prețurile, care și așa erau cele mai mici din țară”, a informat Vadim Fotescu, precizând că, până la sfârșitul anului, rețeaua va avea peste jumătate de milion de beneficiari

Deputatul Igor Himici a trecut în revistă proiectele Partidului ȘOR referitoare la organizarea timpului liber pentru familii și educația copiilor. O componentă importantă a acestuia este amenajarea terenurilor de joacă.

„Din luna iulie, când proiectul a fost inițiat de către liderul nostru, Ilan Șor, echipa a reușit să amenajeze 25 de terenuri de joacă pentru copii în 13 raioane ale țării. Acest proiect a devenit apreciat de cetățeni, dar mai ales de către copii”, a declarat Igor Himici, reiterând că până la sfârșitul anului asemenea terenuri vor fi amenajate în peste 70 de localități.

Vicepreședinta Partidului ȘOR, Marina Tauber, a vorbit despre creșterea influenței formațiunii în cei cinci ani de activitate.

„În 2015, Ilan Șor a câștigat alegerile la Orhei. Am câștigat și în comuna Jora de Mijloc. Astăzi avem încredere în peste 60 de Primării din țară. Deținem conducerea în Consiliul Raional Orhei, peste 700 de aleși locali activează în consiliile locale din țară, iar nouă deputați ai fracțiunii noastre activează eficient în Parlament”, a anunțat Marina Tauber, mulțumind echipei pentru munca depusă și cetățenilor pentru încredere.

Totodată, formațiunea a anunțat că în perioada electorală, înaintea scrutinului prezidențial, Partidul ȘOR va opri derularea tuturor proiectelor. Implementarea lor va fi reluată după 1 noiembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button