fbpx

Dosarul lui Ilan Șor a fost suspendat până la expunerea CSJ asupra cerererii de strămutare la Curtea de Apel Cahul

Dosarul pe numele lui Ilan Șor a fost suspendat astăzi, până la expunerea Curții Supreme de Justiție asupra cerererii de strămutare la Curtea de Apel Cahul. Avocații lui Șor au declarat că acțiunile magistraților sunt conforme cu legislația și Codul de procedură penală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, Curtea Constituțională urmează să se pronunțe în privința ridicării excepției de constituționalitate la unele articole din Codul de procedură, hotărâre luată de un complet de judecători de la Curtea de Apel Cahul, condus de magistrata Galina Vavrin.

„La insistența avocaților, examinarea dosarului a fost suspendată până la examinarea dosarului în CSJ, a cererii de strămutare și până la revenirea dosarului pe suport de hârtie la Curtea de Apel Cahul”, a declarat avocatul Aureliu Colenco.

De asemenea, a mai menționat Colenco, decizia de azi a confirmat faptul că obiecțiile apărării lui Ilan Șor au fost întemeiate atunci când instanța a încercat să examineze dosarul în lipsa acestuia pe suport de hârtie, doar în baza unor copii.

În context, avocații cer în continuare ca judecătorul Vitalie Movilă, președintele completului de judecată care a insistat pe o asemenea examinare, să fie recuzat. Astfel, ei au depus o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii și alta urmează să fie depusă la Procuratura Generală.

„Examinarea dosarului este imposibilă. Completul de azi a apreciat corect, deoarece ar fi fost o „inovație” pentru justiție când se examinează un dosar fără materialele acestuia, fără ca părțile să aibă acces la el, doar în baza unor copii din calculatorul judecătorului și fără a avea posibilitatea de a le verifica corectitudinea, așa cum prevede Codul de procedură penală”, a susținut un alt avocat al lui Ilan Șor, Denis Calaida.

Menționăm că avocații încă nu au fost anunțați când va fi următoarea ședință. În acest dosar, Ilan Șor pledează nevinovat.

Articole asemănătoare

Back to top button