fbpx

foto | Te doboară arșița? Șase lacuri din Moldova unde să te răcorești în zilele toride

Luna lui Cuptor încinge aerul din Moldova. Și dacă nu reușiți să evadați în afara țării, pe o plajă exotică sau în munți, ZUGO vă recomandă câteva lacuri de la noi unde puteți să vă răcoriți, să vă bronzați și să organizați un picnic cu prietenii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
  1. Iazul de la Dănceni

Situat nu departe de Chișinău, Dănceni este locul potrivit pentru cei care vor să petreacă o zi mai aproape de natură, dar nu departe de oraș. Admirați cadrul natural, stați de vorbă la un prânz în aer liber, pescuiți sau, dacă sunteți curajosi, răcoriți-vă în apa lacului.

  1. Lacul Ghidighici

Situat în apropierea orășelului Vatra, lacul este destul de cunoscut și deseori asaltat de cei aventuroși. Totuși, vă recomandăm să nu vă scaldați dacă ați consumat băuturi tari și să respectați toate regulile de securitate.

  1. Lacul din Orhei

Devenit cunoscut în ultima vreme, iazul din Orhei adună multă lume în jurul său pe timp de vară. Aici găsiți distracții atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Puteți face multe poze interesante și vă puteți bronza pe plaja special amenajată.

  1. Iazul Domnesc din satul Viișoara, Glodeni

Aici vă puteți răcori, aveți șansa să admirați cadrul natural unic, dealuri impunătoare, căsuțe vechi așezate în rând și să ascultați zeci de păsări care își cântă trilurile. Iar dacă vă rămâne timp, treceți și pe la Pădurea Domnească, care se află relativ aproape, vedeți zimbrii și deveniți mai aproape de natură.

  1. Beleu

Se află în rezervația științifică „Prutului de Jos”. Dacă vă plimbați pe aici, admirați natura, încercați să prindeți în obiectiv păsări înscrise în Cartea Roșie și contemplați cum curge liniștit fluviul.

  1. Manta

Este unul dintre cele mai mari lacuri naturale din țară. Se află la sudul țării, iar în apropierea lui viețuiesc mai multe păsări rare. E un loc potrivit pentru a inhala aerul curat, a vă plimba cu o cameră foto și a aduna impresii și energie pentru mult timp înainte.

Unde nu ați merge să vă odihniți, ZUGO vă îndeamnă să păstrați curățenia, să consumați moderat băuturi spirtoase, să vă informați despre regulile care trebuie respectate pe teritoriul rezervațiilor și să nu vă aventurați la scăldat dacă nu sunteți siguri că faceți față apei.

Articole asemănătoare

Back to top button