fbpx

foto | Și-a dat viața pentru a salva doi copii: Un câine a murit după ce a încercat să-și protejeze prietenii de un șarpe veninos

Zeus este numele unui pui de pitbull ce poate fi considerat erou. Micuțul s-a stins din viață pentru a salva doi dintre copiii stăpânilor săi din Florida. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tragedia a avut loc pe 23 septembrie, când Oriley, în vârstă de 10 ani, se juca în curtea casei. La un moment dat, Zeus – văzând șarpele în iarbă – a sărit din spatele copilului pentru a ataca. În acest timp, fratele lui Oriley, Orion, în vârstă de 11 ani, aducea apă câinelui.

Patrupedul a luptat cu șarpele, mai apoi – însă – pentru a-și proteja prietenii, a decis să se așeze pe el, astfel încât să îl sufoce cu greutatea sa.

În tot acest timp, Oriley credea că Zeus se joacă cu o sfoară. S-a stabilit, însă, că era vorba de un șarpe crotal, unul dintre cei mai veninoși și periculoși din lume.

Câinele-erou a reușit să muște capul șarpelui, însă a fost și el mușcat de câteva ori. Deși a fost dus la o clinică veterinară, Zeus n-a putut fi salvat, murind pentru a-și apăra prietenii în fața unui mare pericol, transmite libertatea.ro.

„Am început să țip. Copiii mei s-au trezit și au început și ei să plângă. Când am plecat cu soțul și cei patru copii (Oriley, Orion, Owen și Aurora) la clinica veterinară pentru a ne lua rămas bun, am luat-o și pe Sega, mama lui Zeus.

Când s-a apropiat de masa pe care zăcea Zeus, Sega s-a ridicat în apropiere de capul lui și a adulmecat. Și-a lăsat apoi urechile în jos și a sărit lângă mine pe canapea. Nu numai familia mea a fost distrusă, ci și mama lui. Gary Richardson a spus că îi este foarte dator câinelor și că se simte de parcă ar fi pierdut un copil”, a povestit Gina.

„A fost un câine bun și l-am iubit din toată inima. Mă jucam tot timpul cu el. Îmi lipsește foarte mult”, a mărturisit Oriley.

Articole asemănătoare

Back to top button