fbpx

foto | Salvatorii au reluat lucrările la Otaci. 70 de angajați ai IGSU pregătesc blocul pentru demolare

În dimineaţa zilei de 21 iunie, angajaţii IGSU au reluat lucrările în prejma blocului avariat din oraşul Otaci, după ce acestea au fost întrerupte pe parcursul nopții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Salvatorii au misiunea demontării plăcilor de beton, care atârnă de pe blocul avariat. La faţa locului angajaţii Inspectoratului vor utiliza o autoscară cu braţ cotit pentru a demonta cu maximă siguranţă materialele constructive, care reprezintă risc sporit.

Pentru efectuarea lucrărilor complexe activează echipe de alpinişti, dar şi echipaje de salvatori competenţi în domeniul lucrărilor de deblocare. În total, în misiune sunt implicaţi 70 de angajaţi IGSU cu 7 unităţi de tehnică. Pentru gestionarea şi monitorizarea situaţiei continuă funcţionarea la faţa locului a Celulei de Criză.

Amintim că, în seara zilei de 19 iunie, un bloc de locuit din Otaci s-a prăbușit parțial. Conform anunțului făcut de președinte, nimeni nu a avut de suferit, iar cei ce au rămas fără acoperiș deasupra capului vor fi ajutați. Ulterior, premiera Maia Sandu a scris, pe pagina sa de Facebook, că „locatarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost realocați într-un spațiu sigur”.

Citește și: 

foto | Ultima oră: Blocul din Otaci care s-a prăbușit parțial aseară va fi demolat. 45 de salvatori lucrează la fața locului

Locatarii blocului avariat de la Otaci și-au recuperat o parte din bunuri. Oamenii au acces în interior doar însoțiți de salvatori

Articole asemănătoare

Back to top button