fbpx

foto | Premieră în istoria sportului moldovenesc. Radu Albot a fost desemnat unul dintre 50 cei mai buni tenismeni din lume

Renumitul tenismen din Moldova, Radu Albot, ne face tot mai mândră țara pe zi ce trece. Acesta și-a împlinit un vis și a adus glorie baștinei sale, după ce a ajuns printre 50 cei mai buni jucători de tenis ai lumii, desemnați de clasamentul ATP.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sportivul, prin muncă și dăruire de sine, a reușit să ocupe locul 46, aceasta fiind cea mai bună clasare nu doar din cariera sa, dar și din istoria Moldovei la tenisul de câmp. Drumul spre acest câștig Radu și l-a trasat datorită numeroaselor victorii obținute în ultima perioadă, dar și cuceririi titlului de campion al turneului ATP 250 Delray Beach Open 2019.

„Radu Albot și-a realizat un vis! Sportivul moldovean își începe astăzi evoluția în etapa de calificare la un nou turneul ATP Masters 1000 – Miami Open. Bravo, Radu! Îți urăm mult succes! Ține-o tot așa! Hai Moldova!”, a transmis, într-un comunicat, Federația Națională de Tenis a Moldovei.

Menționăm că, în clasamentul de dublu, Radu se află pe locul 73. Acesta a făcut istorie în sportul din țară, fiind primul tenismen moldovean care a câștigat un turneu ATP. Acesta a atins noi culmi și la competiția BNP Paribas Open și a înaintat din ce în ce mai mult pe tărâmul american. Moldoveanul a anunțat de curând că s-a calificat pe tabloul principal al turneului ATP Masters 1000 de la Indian Wells.

Citește și: foto | Dormea în sălile de sport, doar ca să economisească bani. Radu Albot, pentru New York Times: „Nu vreau să-mi închei cariera și să văd că tenisul este mort în țara mea”

Articole asemănătoare

Back to top button