fbpx

foto | Planeta respiră! NASA a publicat imagini care arată cât de mult s-a redus poluarea în SUA în perioada pandemiei

Pandemia de coronavirus a cauzat o mulțime de efecte deloc îmbucurătoare pentru societate, dar a și oferit un moment de respiro pentru planetă. NASA a publicat recent imagini în care putem vedea cât de mult s-a redus poluarea aerului în marile orașe din nord-estul Statelor Unite ale Americii în ultimele săptămâni – de când oamenii au fost nevoiți să stea acasă pentru a nu se infecta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform datelor, în orașe ca Washington, Philadelphia, New York City și Boston, poluarea a scăzut cu 30%, îmbunătățindu-se semnificativ calitatea aerului. Același rezultat pozitiv l-au înregistrat Italia și China, țări dur afectate de coronavirus, care au impus reguli stricte de izolare.

Dioxidul de azot, emis în principal din arderea combustibililor fosili pentru transport și generarea de energie electrică, poate fi utilizat ca indicator al modificărilor apărute în activitățile umane. Imaginile prezentate de NASA arată concentrații medii de dioxid de azot atmosferic, măsurate de Ozone Monitoring Instrument (OMI) de pe satelitul Aura al NASA, se arată în comunicat.

În imaginile de mai jos veți vedea concentrația medie în perioada martie 2015-2019 și concentrația medie măsurată în martie 2020.

Articole asemănătoare

Back to top button