fbpx

foto | Pistă pentru bicicliști, într-un sat din R. Moldova

Satul Telița, din raionul Anenii Noi, are pistă pentru bicicliști, precum și trotuare moderne. Această inițiativă este parte a programului ambițios „Satul European”. Guvernul Republicii Moldova a susținut proiectul cu o finanțare în valoare de 4,6 milioane de lei, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională Locală (FNDRL).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pista pentru bicicliști oferă o modalitate ecologică și sănătoasă de a practica activitatea fizică și va facilita legăturile dintre diferitele zone ale localității.

Totodată, grație proiectului de dezvoltare locală, dea lungul străzii Tighina din localitate, s-au construit trotuare moderne și stații pentru transportul public, asigurând accesul sigur la instituțiile educaționale și alte puncte importante din comunitate. Locuitorii pot acum să se deplaseze într-un mediu mai prietenos și mai sigur, eliminând riscurile asociate traficului nesigur.

Această investiție nu doar îmbunătățește infrastructura locală, ci contribuie și la dezvoltarea comunitară, transformând-o într-un exemplu de coeziune și modernizare.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Potrivit doamnei Rodica Rusu, primara de Telița, în localitate fiecare al treilea locuitor are bicicletă, și tot mai mulți săteni renunță la automobil, în favoarea acesteia.

„Într-o lume în continuă schimbare, Telița se evidențiază prin adoptarea unei abordări inovatoare asupra mobilității. Alegând bicicleta în fața automobilului, comunitatea demonstrează că schimbarea este posibilă și că fiecare pas mic contează în construirea unui viitor sustenabil și mai ecologic”, a mai spus Rodica Rusu.

Amintim că, Programul cuprinde 497 de proiecte dintre care 160 s-au finalizat cu succes. Proiecte finalizate pot fi găsite pe harta interactivă de pe pagina web a instituției:

Articole asemănătoare

Back to top button