fbpx

foto | O „femeie” transsexuală a câștigat, în premieră, Miss Olanda 2023

Concursul Miss Olanda 2023 va rămâne în istorie drept prima competiție de frumusețe în care se impune o persoană transgender. Rikkie Kolle (22 de ani), un bărbat biologic, a fost desemnat Miss Olanda 2023.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Kolle este primul transgender din istorie care primește cununa unui concurs de frumusețe, punctează TMZ.

Foto: Facebook

Totuși, Rikkie nu este un personaj străin de lumea modelingului batav. A participat la celebrul show tv Holland’s Next Top Model, în 2018, când a ajuns până în finală. A fost al doilea transgender care a ajuns la Holland’s Next Top Model, după Loiza Lamers, în 2015, câștigător al concursului.

În argumentele aduse, juriul de la Miss Olanda 2023 a susțin că, pe tot parcursul concursului, Rikkie Kolle a radiat, lăsând să se vadă cele mai multe progrese dintre toate participantele la concurs, scrie gândul.ro.

Înainte să ajungă în marea finală, candidatele la Miss Olanda au fost incluse într-o tabără de pregătire. Printre altele, au ajuns și în Curaçao.

„Rikkie are o poveste puternică, cu o misiune clară”, a susținut juriul Miss Olanda 2023. „Juriul este convins că organizației (n.r. – Miss Olanda) îi va face plăcere să lucreze cu această tânără”.

Însă, dincolo de felicitările așteptate, pe rețelele de socializare au curs și destule critici și comentarii acide. „Aș minți dacă aș spune că nu mă afectează deloc”, a recunoscut Kolle, vorbind într-un interviu acordat jurnalistului Robbert Rodenburg.

Rikkie Kolle are dreptul să se numească Miss Olanda timp de un an, până în 2024. Totodată, va participa la concursul Miss Universe, programat a avea loc anul viitor, în 14 ianuarie, la New Orleans, SUA. Va fi al doilea transsexual din istorie care ajunge la Miss Universe, după modelul spaniol Angela Ponce, care și-a reprezentat țara în finala din 2018.

Concursul Miss Univers este organizat an de an începând cu 1952. Până în prezent, o singură reprezentantă a Olandei a câștigat titlul, Angela Visser, în 1989.

Și Canada are un astfel de „background”. În 20212, Jenna Talackova era primul transgender care lua parte la un concurs național de frumusețe. Jenna nu a ajuns, însă, în finala națională.

Articole asemănătoare

Back to top button