fbpx

foto | Le-au amintit chișinăuienilor despre frații de peste Prut. Membrii ODIP au împărțit felicitări cu ocazia celor 160 de ani de la Mica Unire

Mai mulți membri ai organizației Unirea – ODIP, împreună cu cei de la Partidul Liberal, au ieșit pe străzile Chișinăului de la primele ore ale dimineții. Tinerii au împărțit felicitări cu ocazia celor 160 de ani de la Mica Unire, care se împlinesc astăzi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Românii au arătat prin unirea de la 1859 că sunt o naţiune puternică, o naţiune formată din oameni solidari, cinstiţi şi puternici, care sunt capabili să depășească orgoliile pentru binele comun”, au scris cei de la ODIP pe pagina lor de Facebook.

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Procesul unirii, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări, a cunoscut o etapă decisivă, care s-a dovedit a fi ireversibilă, prin alegerea colonelului moldovean Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Articole asemănătoare

Back to top button