fbpx

foto | Fructul stea sau pepenele galben cu coarne: 10 delicii exotice care te vor lăsa cu gura căscată

Ce fructe exotice știi? Portocale, ananas, grapefruit, papaya? Uite că există zeci de culturi despre care noi, cei care locuim departe de țările lor de origine, nici nu am auzit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nu le-am gustat niciodată și nu vă putem spune cât de bune sunt, dar arată formidabil și tare interesant.

  1. Rambutan – un fruct ciudat care arată ca o căpşună acoperită cu ghimpi. Este originar din Asia de Sud-Est. După ce este decojit exteriorul, înăuntru se arată pulpa lipicioasă.
  2. Mangosteen este un copac veşnic verde, originar de pe insulele indoneziene. Cei care i-au gustat fructul spun are un gust dulce – picant.
  3. Mărul Mammee este un fruct de până la 20 cm în diametru. Are o crustă exterioară groasă, pulpă moale și de la 1 la 4 sâmburi.
  4. Platonia este un copac de 40 de metri din pădurile tropicale braziliene. Fructul este de mărimea unei portocale.
  5. Cocona este răspândită în regiunile muntoase ale Americii de Sud. Este de mărimea unui arbust şi poate creşte de la o sămânţă cam în 9 luni.
  6. Pepenele galben cu coarne este o plantă căţărătoare africană, dar care poate fi găsită acum și în California, Australia, Noua Zeelandă şi Chile. Atunci când este copt, pepenele are o coajă ţepoasă groasă, de culoare galbenă la exterior, cu o pulpă verde gelatinoasă în interior.
  7. Salmonberry este asemănător cu zmeura, dar are culoarea portocalie. Poate fi consumat crud, dar din acesta se mai preapră suc, siropuri și gemuri.
  8. Duku – un fruct foarte dulce, care poate fi preparat în moduri diferite, inclusiv conservat prin sirop sau uscat.
  9. Carambola este un pom întâlnit des pe insulele Filipine. Fructul are cinci creste de-a lungul corpului său, iar atunci când este tăiat, arată ca o stea, astfel fiind și numit în limbajul popular.
  10. Salak provine de la o specie de palmier indonezian, iar fructele cresc la baza copacului. Coaja lor este uşor de îndepărtat, iar în interior se găsesc 3 segmente albe comestibile.

Articole asemănătoare

Back to top button