fbpx

foto | Două autocare cu pasageri moldoveni au derapat de pe traseu și s-a răsturnat

Două autocare în care se aflau pasageri din Republica Moldova s-au răsturnat pe parcursul zilei de sâmbătă, 28 ianuarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unul dintre accidente a avut loc în România, la Galați. Acolo un autocar în care se aflau opt moldoveni a derapat și s-a răsturnat în câmp.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, trei dintre ei au fost răniți.

„Reieșind din informațiile preliminare obţinute de reprezentanții consulatului Republicii Moldova la Iași, dintre cei 8 cetățeni moldoveni care se aflau în autobuz, 3 cetățeni moldoveni au suferit răni ușoare și sunt în afara oricărui pericol. MAEIE precizează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătura cu acest accident, responsabilii de la consulat fiind în contact cu autoritățile române, pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări,” a mai menționat reprezentantul MAEIE.

Totul s-a petrecut în condițiile în care în nordul județului Galați viscolea puternic, iar șoferii, în special cei de pe vehicule mari sau transport persoane, au fost sfătuiți să nu plece la drum, scrie presa română.

Cel de-al doilea accident a avut loc în seara de sâmbătă, aproximativ la ora 17:30, pe traseul R-30 în localitatea Troița Nouă din raionul Anenii Noi.

Un autocar de pe ruta Chișinău-Odessa, cu 21 de pasageri la bord, a derapat de pe traseu și s-a inversat.

Potrivit oamenilor legii, victime nu sunt înregistrate, iar șoferul nu se afla în stare de ebrietate.

foto: politia.md

În legătură cu ninsoarea și viscolul atât din R. Moldova cât și din Ucraina și România, oamenii legii au recomandat conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului și să urmărească anunțurile autorităților locale privind condițiile de călătorie.

foto: politia.md
foto: politia.md
foto: politia.md

Articole asemănătoare

Back to top button