fbpx

foto | Consiliul Național al PAS a hotărât fără PPDA. Vor vota pentru un Guvern ACUM, un speaker PSRM și pentru pachetul de legi de dezoligarhizare

Astăzi, Consiliul Politic Național al PAS s-a reunit pentru a discuta și pentru „a lua decizii complicate pentru partid, însă necesare pentru cetățeni”. Membrii au venit la ședință cu opiniile oamenilor din toate raioanele țării pentru a putea ajunge la o hotărâre finală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși formează împreună Blocul ACUM, membrii PAS nu i-au chemat pe cei din PPDA și după câteva ore de discuție, Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, a luat câteva decizii.

„CPN al PAS a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM. Reiterăm că toate deciziile pe care le vom lua vor fi doar în interesul eliberării cetățenilor de teroare și mizerie.”, a anunțat PAS.

Decizia a fost luată cu 46 de voturi „pentru” și doar unul singur „împotrivă” din 47 de membri prezenți, sperând că hotărârea lor va fi împărtășită de partenerii din blocul ACUM și Platforma DA, care nu au fost prezenți la consiliu. De asemenea, membrii PAS au accentuat că nu se bazează pe încrederea și parteneriatul cu socialiștii, ci au ales unica variantă fezabilă să oprească dictatorul să pună stăpânire pe țară pentru următorii 10 ani, cel puțin.

Articole asemănătoare

Back to top button