fbpx

foto | CEC a aprobat designul buletinelor de vot pentru referendum. Cum arată și ce text vor conține acestea?

Comisia Electorală Centrală (CEC) a început astăzi tipărirea buletinelor de vot pentru referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru plebiscit au fost aprobate două buletine de vot, ambele disponibile atât în limba română, cât și rusă. Acestea se vor tipări pe hârtie opacă (mată) și vor avea culori diferite. Cele care vor conține întrebarea „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” vor fi de culoare galben pal. Cele pe care va fi imprimată întrebarea „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” vor avea culoarea bej.

În total, pentru cele 125 de secții de votare deschise în străinătate, vor fi tipărite 990.600 buletine de vot, dintre care 181.700 în limba rusă.

De asemenea, CEC a aprobat ordinea de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot, dar și modelul acestora.

Ordinea celor 15 partide în buletinul de vot:
1. Partidul Democrat
2. Blocul electoral ACUM
3. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova
4. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
5. Partidul ȘOR
6. Mișcarea Antimafie
7. Partidul Nostru
8. Partidul Național Liberal
9. Voința Poporului
10. Partidul Regiunilor
11. Democrația Acasă
12. Speranța-Надежда
13. PATRIA
14. Partidul Verde Ecologist
15. Partidul Liberal

Amintim că pe 24 februarie 2019 vor avea loc alegerile parlamentare și paralel va fi organizat și un referendum consultativ prin care cetățenii își vor exprima părerea față de reducerea numărului de deputați, dar și capacitatea poporului de a demite politicienii din funcție.

Foto: TV8.md

Articole asemănătoare

Back to top button