fbpx

foto | #BlackLivesMatter și imagini negre. Protestele împotriva rasismului „s-au mutat” pe rețelele de socializare

Rețelele de socializare au fost „invadate” de imagini negre, însoțite de hashtagul Black Lives Matter. Aceasta nu este altceva decât o mișcare de solidaritate a internuților, în contextul protestelor masive care au loc în Statele Unite ale Americii. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, celebritățile, organizațiile, companiile și oamenii simpli publică pe paginile lor imagini cu un fundal negru sau cu mesaje anti-rasiste. Deși scopul acestei acțiuni este unul nobil, activiștii sunt de părere că „se produce mai mult rău decât bine”, scrie CNN.

Potrivit sursei, atunci când se adaugă un hashtag, conținutul devine automat vizibil pentru un număr mai mare de oameni. Totuși, un șir nesfârșit de imagini negre nu contribuie la răspândirea informației și la înștiințarea populației.

Amintim că furia oamenilor a fost provocată de uciderea cu sânge rece a lui George Floyd de către poliția din Minnesota. După moartea bărbatului, oamenii au început să iasă în stradă în numere impresionante. Aceștia recurg la acte de violență, la incendierea clădirilor și a mașinilor. Potrivit lor, scopul este de a face dreptate în acest caz și de a-și arată furia față de discriminarea instituționalizată și brutalitatea poliției. Menționăm că proteste împotriva violenței oamenilor legii au avut loc și în Paris, Franța.

Black Lives Matter (BLM) este o mișcare internațională inițiată de comunitatea afro-americană. Membrii BLM luptă împotriva violenței și a rasismului împotriva oamenilor de culoare.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

#blackouttuesday

Публикация от Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

im not black, but i SEE YOU. 🥺✊🏿

Публикация от real is rare (@olgaverbitchiofficial)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Black Lives Matter. #blackouttuesday #theshowmustbepaused

Публикация от Ellen DeGeneres (@theellenshow)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

#blacklivesmatter his name will not be forgotten and so will the other beautiful black men and women that lost there lives due to police brutality they will not be forgotten either.✊🏿✊🏾

Публикация от Lare’n (@briannalbyrd)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

#blacklivesmatter

Публикация от 🇮🇳 fashionweek (@indian_fashionweek)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

I went to a protest with Lila and Charles #blacklivesmatter

Публикация от Clarisse (@clarisse.l.a.r.u.e)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

#blacklivesmatter #blackouttuesday <3

Публикация от ♥𝕋𝕚𝕟𝕕𝕣𝕒♥ (@twinkelyz)

Articole asemănătoare

Back to top button