fbpx

video | S-au solidarizat și francezii! Gaze lacrimogene și baricade la protestele împotriva violenței poliției

Francezii s-au solidarizat cu americanii și au protestat, marți seara, împotriva violenței poliției. Deși acest miting a fost interzis de autorități, oamenii s-au adunat într-un număr excepțional de mare în jurul Palatului de Justiţie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Baricade, gaze lacrimogene și proiectile – toate au fost folosite pentru a calma și împrăștia mulțimea. Unii protestatari aveau pancarte pe care scria: „Dreptate pentru toți”, „Dreptate pentru George Floyd”.

Manifestanţii au răspuns la apelul comitetului de susţinere al familiei lui Adama Traoré, un tânăr de culoare, în vârstă de 24 de ani, care a murit în 2016 în regiunea Paris, în urma unei arestări, scrie TIME.

Amintim că protestele în SUA au început după ce un bărbat de culoare – George Floyd – a fost ucis în timpul unei arestări. Polițistul care l-a reținut s-a pus cu genunchiul pe gâtul său. Din cauză că mai avea câteva afecțiuni ale sănătății, bărbatul a decedat.

Citește și: Momente emoționante. Mai mulți polițiști din SUA au îngenuncheat alături de protestatari, după moartea lui George Floyd

Articole asemănătoare

Back to top button