fbpx

video | Cazul George Floyd. O nouă înregistrare video șocantă arată că trei agenți de poliție stăteau cu genunchii pe bărbatul care se sufoca

Pe internet a apărut o altă înregistrare video, filmată din alt unghi, care arată că nu unul, ci trei agenți de poliție s-au pus cu genunchii pe gâtul bărbatului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În filmare se aude cum acesta le spune de mai multe ori polițiștilor că nu poate respira și îi imploră să îi dea drumul. CNN precizează că încă nu a obținut un comentariu de la poliția din Minneapolis în privința autenticității filmării și nici vreo reacție din partea avocatului familiei victimei.

George Floyd suferea de hipertensiune și avea o afecțiune cardiacă. Condiția medicală în care se afla, combinată cu efectul pe care l-a avut asupra sa forța aplicată de poliție, dar și cu potențiale substanțe toxice prezente în corpul său, au contribuit probabil la deces, se arată în concluziile preliminare ale medicului legist.

Precizăm că Derek Chauvin, polițistul care apare în prima filmare, a fost arestat. Chauvin și-a ținut genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de opt minute și 46 de secunde în total, iar timp de aproape trei minute după aceea Floyd a fost total lipsit de reacție.

Potrivit sursei, FBI a cerut ajutorul publicului, mai ales dacă oamenii au fotografii sau filmări ale incidentului.

Amintim că acest caz a indignat și nemulțumit sute de oameni, care au ieșit la proteste în mai multe regiuni ale Americii. Aceștia au incendiat clădiri și mașini, au furat din magazine și au creat ruguri uriașe pe străzi. 

 

Articole asemănătoare

Back to top button