fbpx

Eugeniu Nichiforciuc: PSRM a înaintat un candidat cu șanse zero ca Ion Ceban să câștige din primul tur

Socialiștii au înaintat un candidat cu șanse reduse la funcția de primar general al Chișinăului pentru a-i oferi posibilitatea lui Ion Ceban să câștige din primul tur. O spune ex-democratul Eugeniu Nichiforciuc, președintele partidului „Mișcarea Respect Moldova”. Potrivit fostului deputat PDM, decizia PSRM de a înainta un candidat fără sorți de izbândă la șefia Chișinăului s-ar fi luat în afara țării de către forțe externe care au influență asupra lui Igor Dodon, notează IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele partidului „Mișcarea Respect Moldova” spune că formațiunea sa va avea propriul candidat la funcția de primar general al Chișinăului. Ex-deputatul Eugeniu Nichiforciuc spune că acum au loc tentative disperate din partea forțelor de dreapta pentru a favoriza victoria lui Lilian Carp, iar a celor de stânga pentru a favoriza victoria lui Ion Ceban din primul tur.

„Un candidat unic ar fi rezultatul unor negocieri, care nu se fac publice și au foarte multe subtilități. Nimic nu-i stopează pe cei care nu au trecut în turul doi să susțină unul din cei doi candidați care au acces în al doilea tur. Există mai multe încercări de a favoriza unul din cei doi candidați creditați cu cele mai mari șanse. Și ele au loc nu doar pe dreapta, dar și pe stânga, pentru a favoriza victoria lui Ion Ceban în aceste alegeri. Toată lumea vede sondajele și cunoaște potențialul fiecărui candidat. PSRM se lansează ferm în campanie, declară că Ceban n-a făcut nimic și lansează informația că va fi Dodon candidat sau Batrîncea. Eu cred că Dodon ar fi putut ține piept luptei cu Ceban și atunci șansele lui Ceban de a câștiga din primul tur s-ar fi redus la zero”, a spus ex-democratul Eugeniu Nichiforciuc în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Fostul democrat spune că decizia subită a PSRM de a înainta un candidat cu șanse reduse la funcția de primar general ar fi fost dictată de forțe din afara Republicii Moldova, care-și doresc victoria lui Ion Ceban din primul tur.

„Ce s-a întâmplat de PSRM a înaintat un candidat cu șanse zero, care nu face altceva decât să determine electoratul socialiștilor să voteze cu Ceban? Întrebarea este cine a reușit să-i pună la aceeași masă, într-un timp atât de scurt, pe Dodon și Ceban? Cred că deciziile nu s-au luat în Republica Moldova. Influența nu vine din interiorul Republicii Moldova. Nu există așa o forță pe intern care să-i împace. Cum se spune la noi: mâna Moscovei”, a mai spus președintele Partidului „Mișcarea Respect Moldova”.

Alegerile locale generale vor fi organizate la 5 noiembrie. În timpul scrutinului urmează să fie aleși 898 de primari și peste 11 mii de consilieri locali.

Articole asemănătoare

Back to top button