fbpx

Erdogan i-a mulțumit lui Dodon pentru extrădarea profesorilor turci din Moldova

Președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, i-a mulțumit omologului său moldovean, Igor Dodon, pentru colaborare în lupta împotriva organizației teroriste FETO și inclusiv pentru extrădarea celor șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi mulțumim Republicii Moldova pentru colaborare împotriva FETO, inclusiv pentru extrădarea membrilor grupării în Turcia”, a spus Erdogan, solicitat de Regnum.ru, după întâlnirea pe care a avut-o cu Igor Dodon, la Ankara.

Aceeași sursă menționează că Erdogan a apreciat și faptul că autoritățile de la Chișinău au acceptat să transmită în gestiunea Turciei instituțiile de învățământ, care anterior au aparținut organizației FETO, referindu-se la liceele „Orizont”.

Amintim că, anterior, Igor Dodon a promis că va aborda subiectul expulzării celor șapte profesori turci din Republica Moldova. În bilanțul vizitei sale la Ankara, însă, șeful statului nu a pomenit nimic despre discuțiile care au avut loc în acest sens.

Amintim că șapte profesori turci, care activau în cadrul liceelor „Orizont”, au fost extrădați din Moldova în toamna anului trecut. Aceștia au fost condamnați la închisoare în Turcia, fiind acuzați de implicare în gruparea teroristă a lui Gulen, care ar fi încercat o lovitură de stat în Turcia.

O comisie parlamentară de anchetă a verificat cazul și a identificat mai multe nereguli în vara acestui an, iar Procuratura Generală a inițiat un dosar penal pe faptul extrădării profesorilor turci.

Citiți și: Republica Moldova a pierdut încă un caz la CEDO. Câți bani va plăti pentru violarea drepturilor profesorilor turci expulzați din țară? 

După un an de la expulzarea profesorilor turci, Procuratura anunță că l-a reținut pe fostul director adjunct al SIS-ului

Maia Sandu, despre expulzarea profesorilor turci: „Fostul director al SIS și fostul director adjunct trebuie să răspundă pentru deciziile abuzive”

Fiica ex-directorului „Orizont” din Moldova a fost reținută astăzi în România, în baza unui mandat de extrădare emis de regimul Erdogan

Articole asemănătoare

Back to top button