fbpx

Fiica ex-directorului „Orizont” din Moldova a fost reținută astăzi în România, în baza unui mandat de extrădare emis de regimul Erdogan

O profesoară turcă de la Liceul Internațional de Informatică din București a fost reținută în această dimineață de poliția română, în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile turce. Aceasta ar fi fiica fostului director al liceelor „Orizont” din Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bușra Zeynep Șen are 24 de ani și este de doi ani profesoară de limba engleză la liceu. Tânăra este căsătorită cu un cetățean român, scrie G4media.ro.

„Bușra are permis legal pentru a sta în România și nimic din activitatea ei nu justifică demersurile autorităților turce. Singura vină a tinerei profesoare de engleză este aceea că tatăl său, Turgay Șen, a fost președintele Școlilor Orizont din Republica Moldova, iar autoritățile de la Ankara continuă să îl vâneze pe acesta după ce a scăpat în martie 2018, când au încercat să îl rețină pe Aeroportul din Chișinău”, se arată într-un comunicat al instituției la care aceasta lucra.

Decizia privind extrădarea profesoarei urmează să fie luată de Curtea de Apel București.

Amintim că autoritățile Republicii Moldova au admis cererea de extrădare a șapte cetățeni turci, care au fost expulzați din țara noastră la începutul lunii septembrie 2018. Toți erau profesori la liceele Orizont din țara noastră.

În Turcia, profesorii au fost acuzați de finanțare a terorismului și legături cu mișcarea condusă de clericul turc exilat Fethullah Gulen, considerată de autoritățile de la Ankara grup terorist și responsabilă pentru lovitura de stat din 2016.

Articole asemănătoare

Back to top button