fbpx

Dosarul Metalferos: Procurorii cer mandate de arest pe numele a 16 persoane

Procurorii cer mandate de arest pe numele a 16 persoane care figurează în dosarul Metalferos. Acestea sunt bănuite de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, în interesul unei organizații criminale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind audiați de procurori, învinuiții, printre care și patru polițiști, nu și-au recunoscut vina. Oamenii legii au depus deja demersurile corespunzătoare către instanță, solicitând aplicarea, în privința tuturor persoanelor învinuite, a măsurii preventive de arest pentru 30 de zile.

Precizăm că, luni, Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, cu suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au desfășurat o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI, precum și la sediile presupuselor firme-căpușe și intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care ar fi fost achiziționate metalele, iar banii – lichefiați.

Potrivit Procuraturii, investigațiile nu afectează activitatea cotidiană a companiilor respective, acțiunile oamenilor legii fiind orientate strict pe documentarea acțiunilor anterioare ale acestor agenți economici cu întreprinderea cu capital de stat și dominație pe piața metalelor.

Articole asemănătoare

Back to top button